Bikerace Logo

1 octombrie 2023

zile
ore
min
sec
PROBE
Challenge 39 km
e-Bike 39 km
Hobby 23 km
PREMII
4000 euro
KING OF THE MOUNTAIN
Hobby 23km & Challenge 39km
Previous
Next

Trasee probe BikeRace

Cursa Hobby – 23 km

Se va parcurge o singura tura.

Puncte de control:

 • CP  Poiana Brasov – Cariera de Piatra
 • CP  La Iepure – Racadau 

Timpi limita / descalificare:

 • CP  Poiana Brasov – Cariera de Piatra – ora 13:30
 • Saua Tampa – ora 14:00

Timpul estimativ de parcurgere:

 • Concurent foarte bine antrenat – aproximativ 1 ora
 • Concurent mediu antrenat – aproximativ 2 ore
 • Concurent neantrenat – 3 ore

Descrierea Cursei Hobby 23km

Startul se da din Piata Unirii si se pleaca inspre Pietrele lui Solomon, se urca pe drumul forestier iar dupa o urcare de 8 km se ajunge la Cariera Veche din Poiana Brasov unde este si punct de revitalizare. Traseul continua spre Poiana Stehil strabatand cateva zone scurte de pushbike. Ajunsi in zona la bancuta urmeaza o coborare lansata si placuta pana in Poiana Stehil. Se continua spre Saua Tampa iar imediat ce se ajunge in sa traseul coteste dreapta brusc continuand cu o coborare lansata pana in zona La Iepure.De aici traseul urmeaza liziera padurii pana ce intersecteaza drumul de alimentare spre Saua Tampa. Aici va fi amplasat un punct de revitalizare iar traseul continua cu o urcare sustinuta de aproape 800 m pana in Saua Tampei. Din Saua Tampei traseul continua cu o curba de nivel in directia Fantana Dreptatii si se contiunua coborarea spre bazinele de apa. Ghidati de voluntari se intra in oras pe stradutele inguste ale Brasovului vechi iar linia de sosire va fi amplasata ca in fiecare an in Piata Unirii. Gasiti aici harta actualizata a traseului scurt.

Cursa Challange & e-Bike  39 km

Se va face o singura tura.

Puncte de control:

 • CP Poiana Brasov – Cariera de Piatra
 • CP Poiana Aviatorilor
 • CP Poiana Brasov – Cariera de Piatra
 • CP La Iepure – Racadau 

Timpi limita / descalificare:

 • CP  Poiana Brasov – Cariera de Piatra – ora 13:30
 • Saua Tampa – ora 14:00

Timpul estimativ de parcurgere:

 • Concurent foarte bine antrenat – aproximativ 1,5 ore
 • Concurent mediu antrenat – aproximativ 3 ore
 • Concurent neantrenat – 4 ore

Descrierea Cursei Challenge & e-Bike 39km

Startul se da din Piata Unirii si se pleaca inspre Pietrele lui Solomon, se urca pe drumul forestier iar dupa o urcare de 8 km se ajunge la Cariera Veche din Poiana Brasov unde este si punct de revitalizare.

Traseul continua spre partia Bradul, coborare spre soseaua principala, traversare spre vechea partie Camelia dupa care se iese pe asfalt in dreptul complexului Favorit. Se continua spre Drumul Vechi de Poiana si se coboara pe poteca paralela cu acesta pana in Poiana Mica. Se iese pe sosea pentru o portiune de 300 m dupa care traseul continua pe pertea dreapta in paralelel cu carosabilul. Se traverseaza carosabilul, se continua cu o urcare sustinuta dupa care incep o suita de urcari si coborari spre Poiana Aviatorilor. Din aceasta zona se revine in Poiana Mica in zona Stana Turistica si pe drumul forestier se tine directia spre soseaua asfaltata. Se traverseaza carosabilul, se intra pe Drumul Vechi de poiana si se urca pe acesta pana in Poiana Brasov. Inainte de Hotel Ruia traseul o coteste stanga pe o urcare sustinuta pana in zona Carierei de Piatra.

Traseul continua spre Poiana Stehil strabatand cateva zone scurte de pushbike. Ajunsi in zona la bancuta urmeaza o coborare lansata si placuta pana in Poiana Stehil. Se continua spre Saua Tampa iar imediat ce se ajunge in sa traseul coteste dreapta brusc continuand cu o coborare lansata pana in zona La Iepure.De aici traseul urmeaza liziera padurii pana ce intersecteaza drumul de alimentare spre Saua Tampa. Aici va fi amplasat un punct de revitalizare iar traseul continua cu o urcare sustinuta de aproape 800 m pana in Saua Tampei. Din Saua Tampei traseul continua cu o curba de nivel in directia Fantana Dreptatii si se contiunua coborarea spre bazinele de apa. Ghidati de voluntari se intra in oras pe stradutele inguste ale Brasovului vechi iar linia de sosire va fi amplasata ca in fiecare an in Piata Unirii. Gasiti aici harta actualizata a traseul scurt.