Traseu

Cursa Semimaraton  – 23 km
 
Traseul concursului va suferi modificari. Modificarile vor fi anuntate pe site-ul evenimentului!

Se va parcurge o singura tura.

Timpul estimativ de parcurgere:
Concurent foarte bine antrenat – aproximativ 1 ora
Concurent mediu antrenat – aproximativ 2 ore
Concurent neantrenat – > 3 ore

Descrierea Cursei Semimaraton
Startul se da din Piata Unirii si se pleaca inspre Pietrele lui Solomon, se urca pe drumul forestier iar dupa o urcare de 8 km se ajunge la Cariera Veche din Poiana Brasov unde este si punct de revitalizare. Traseul continua spre Poiana Stehil strabatand cateva zone scurte de pushbike. Ajunsi in zona la bancuta urmeaza o coborare lansata si placuta pana in Poiana Stehil. Se continua spre Saua Tampa iar imediat ce se ajunge in sa traseul coteste dreapta brusc continuand cu o coborare lansata pana in zona La Iepure. De aici traseul urmeaza liziera padurii pana ce intersecteaza drumul de alimentare spre Saua Tampa. Urmeaza o curba de nivel si se face inconjurul Muntelui Tampa traversand zona inferioara a traseului Treptele lui Gabony urmand o coborare ce necesita atentie sporita. Ajunsi la bancuta de piatra de unde incepe Drumul Serpentinelor se continua pe alea ce da in spatele liceului Forestier. Se traverseaza poienita si cu 100 de metri inainte de a junge la troita se coteste dreapta si se face iesirea pe strazile inguste ale Brasovului Vechi pana la linia de Finish din Piata Unirii.

Urmariti www.bikerace.ro pentru a fi la curent cu ultimele noutati!

Route 2769901 – powered by www.bikemap.net

Cursa Maraton – 38 km

Se va face o singura tura.
Timpul estimativ de parcurgere:
Concurent foarte bine antrenat – aproximativ 1,5 ore
Concurent mediu antrenat – aproximativ 3 ore
Concurent neantrenat – > 4 ore

Descrierea Cursei Maraton
Startul se da din Piata Unirii si se pleaca inspre Pietrele lui Solomon, se urca pe drumul forestier iar dupa o urcare de 8 km se ajunge la Cariera Veche din Poiana Brasov unde este si punct de revitalizare.
Traseul continua spre partia Bradul, coborare spre soseaua principala, traversare spre vechea partie Camelia dupa care se iese pe asfalt in dreptul complexului Favorit. Se continua spre Drumul Vechi de Poiana si se coboara pe poteca paralela cu acesta pana in Poiana Mica. Se iese pe sosea pentru o portiune de 300 m dupa care traseul continua pe pertea dreapta in paralelel cu carosabilul. Se traverseaza carosabilul, se continua cu o urcare sustinuta dupa care incep o suita de urcari si coborari spre Poiana Aviatorilor. Din aceasta zona se revine in Poiana Mica in zona Stana Turistica si pe drumul forestier se tine directia spre soseaua asfaltata. Se traverseaza carosabilul, se intra pe Drumul Vechi de poiana si se urca pe acesta pana in Poiana Brasov. Inainte de Hotel Ruia traseul o coteste stanga pe o urcare sustinuta pana in zona Carierei de Piatra.
Traseul continua spre Poiana Stehil strabatand cateva zone scurte de pushbike. Ajunsi in zona la bancuta urmeaza o coborare lansata si placuta pana in Poiana Stehil. Se continua spre Saua Tampa iar imediat ce se ajunge in sa traseul coteste dreapta brusc continuand cu o coborare lansata pana in zona La Iepure. De aici traseul tine liziera padurii pana ce intersecteaza drumul de alimentare spre Saua Tampa. De aici traseul urmeaza liziera padurii pana ce intersecteaza drumul de alimentare spre Saua Tampa. Urmeaza o curba de nivel si se face inconjurul Muntelui Tampa traversand zona inferioara a traseului Treptele lui Gabony urmand o coborare ce necesita atentie sporita. Ajunsi la bancuta de piatra de unde incepe Drumul Serpentinelor se continua pe alea ce da in spatele liceului Forestier. Se traverseaza poienita si cu 100 de metri inainte de a junge la troita se coteste dreapta si se face iesirea pe strazile inguste ale Brasovului Vechi pana la linia de Finish din Piata Unirii.

Route 2897384 – powered by www.bikemap.net