Responsabilitate sociala

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Prin programul de responsabilitate sociala 10 lei din taxa de participare la BikeRace Brasov 2016 vor fi directionati la alegerea participantului spre cele doua organizatii beneficiare.
[/av_textblock]

[av_one_half first]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Hospice Casa Speratei

hospice

Fundatia HOSPICE Casa Sperantei s-a infiintat la Brasov, in anul 1992, la initiativa britanicului Graham Perolls. Scopul ei principal este introducerea si dezvoltarea serviciilor specializate de ingrijire pentru bolnavii incurabili in stadii avansate. Este prima unitate de acest fel din Romania si centru de excelenta pentru Europa de Est, in domeniul ingrijirii paliative.

De 23 de ani, HOSPICE Casa Sperantei este alaturi de copiii si adultii din Romania care se lupta cu un diagnostic necrutator. Organizatia acorda gratuit acestora si celor dragi lor servicii de ingrijire paliativa. Acest tip de ingrijire are scopul de a alina durerea, prezenta in trupul, mintea si sufletul oamenilor prinsi in cursa cu o boala incurabila. In tara, avem doua centre HOSPICE, unul la Brasov si altul la Bucuresti, care functioneaza prin implicarea intregii comunitati. La nivel national, dezvoltam serviciile de ingrijire paliativa, prin instruirea personalului de specialitate.

Peste 17.500 de oameni si familiile lor au gasit ajutor la specialistii fundatiei si au invatat ca un diagnostic nu trebuie sa insemne sfarsitul. Fiecare dintre acestia ne-au daruit noua, tuturor, o lectie de perseverenta si curaj. Pentru ei, pentru parintii, bunicii si fratii lor, implicarea fiecaruia dintre noi conteaza.

Suma stransa in cadrul evenimentului ne va ajuta sa ajungem mai aproape de viziunea noastra: un viitor in care toti pacientii din Romania care se lupta cu un diagnostic necrutator sa beneficieze de servicii adecvate de ingrijire paliativa la momentul potrivit pentru a putea trai cu demnitate fiecare clipa de viata alaturi de cei dragi.

Alege sa sustii HOSPICE, doneaza 10 lei din taxa de inscriere si poti oferi astfel masa de pranz unui pacient care este ingrijit in unitatile cu paturi ale fundatiei noastre.

Multumim,
Echipa Hospice
[/av_textblock]
[/av_one_half]

[av_one_half]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Asociația Copiii de Cristal

copiii_de_cristal

Povestea Asociaţiei „Copiii de Cristal” a început în anul 2006, la iniţiativa unui grup de părinţi ai căror copii au fost diagnosticaţi cu autism sau cu alte tulburări asociate. Asociaţia, precum şi primul Centru de Evaluare şi Recuperare prin Terapie Specializată pentru Tulburări din Spectrul Autist, Sindrom Down, Sindrom Asperger, ADHD şi alte tulburări asociate, au luat naştere din dorinţa şi necesitatea de a le oferi copiilor, tinerilor şi adulţilor cu dizabilităţi din Braşov şansa de a beneficia de servicii de asistenţă şi terapie specializată, servicii care nu sunt oferite de asistenţa publică garantată de statul român.

Echipa de terapeuţi a Asociaţiei „Copiii de Cristal” este formată din 10 profesionişti din domeniile psihopedagogie, psihologie clinică şi kinetoterapie. În prezent, asociaţia asistă 73 de beneficiari, cu vârste cuprinse între 2 şi 57 ani.Mulţi dintre aceştia provin din familii cu venituri modeste cărora asociaţia le asigură plata terapiilor prin acţiuni de strângere de fonduri şi evenimente caritabile.
BikeRace Braşov, implicit donaţiile dvs prin intermediul taxei de înscriere, ne vor ajuta să continuăm terapia copiilor care provin din familii cu posibilităţi financiare reduse şi care au nevoie de asistenţă de specialitate, în centrul nostru.

Astfel, suma strânsă cu această ocazie va fi direcţionată către beneficiarii care se află în dificultate financiară, în cadrul campaniei de strângere de fonduri „O viaţă schimbată”, ce a pornit de la o idee iniţiată de asociaţia noastră anul trecut, cu acelaşi scop: să găsim susţinere financiară pentru beneficiarii care nu îşi permit terapia de recuperare în cadrul Centrului de Evaluare şi Recuperare prin Terapie Specializată.

Multumim,

Echipa Copiii de Cristal
[/av_textblock]

[/av_one_half]